DIET UNTUK ANAK

  • APA LABEL TAK SAMA DENGAN INGREDIENTS? APA DI LABEL TAK SAMA DENGAN INGREDIENTS?. Senyum saya baca beberapa komen hari ini mengenai cara baca label produk. Haritu saya tanya siapa nak saya ajar tak sampai 25 org pun angkat tangan..hehehe.Ok gini.. Nutrition label vs nutrition ingredientsNutrition labelAda 2 bahagian iaitu -per serving (berapa banyak yang disarankan untuk ambil sekali makan) – per 100ml/gram (senang untuk membuat perbandingan ...
  • MULTIVITAMINS MULTIVITAMIN UNTUK ANAK Perlu ke tak perlu? Kita tengok berapa situasi di bawah? . Situasi 1 Seorang ibu mengandung. Kerap merasa loya, muntah dan kurang selera makan akibat hormon mengandung. Bila ada selera tak dapat nak habiskan satu hidangan sebab baby yang makin besar dalam rahim makin menekan perut makin kurang ruang untuk makanan Perlu ke tidak multivitamin? . Situasi 2 Bayi berusia 8 ...
  • FINGER FOOD FOR BABIES..ADA RISIKO UNTUK ANAK CEKIK? Pada usia 8 bulan ke atas perlu ada stimulasi untuk baby bagi perkembangan motor skills. Semasa usia ni baby akan belajar mengambil, mengangkat dan memegang benda benda dan kita sebagai ibu bapa perlu bantu baby beremkembang.Tak semestinya perlu beli mainan mahal, boleh je mula dengan bagi finger foods untuk anak anak, untuk waktu snek atau ...
  • SILAP KENAL PROTEIN BOLEH MEMBAWA MAUT Semua mommies excited bila anak dah cecah 6 bulan sebab anak dah boleh makan yeayyy.. Dalam mimpi pun dah start nak plan nak bagi baby makan apa. Tapi sebab baby masih lagi kecil,usus masih belum matang sepenuhnya dan perlu ambil langkah langkah penjagaan waktu nak perkenalkan makanan ke anak. Ada banyak sebenarya kena ikut turutan Turutan ...
  • THE FORMULA WAR No its not a war between breastmilk and formula milk because hands down BREASTMILK ALWAYS WINS Its the constant questions mommies ask themselves when forced to by formula milk for their little ones due to certain circumstances So many products..so many brands and so many price range..you want the best for your child but how to choose?how ...
  • PICKY EATER (MEMILIH MAKANAN) JUGA BOLEH MENGGEMUKKAN!!! Tahukah anda antara sebab anak boleh berlebihan berat badan adalah memilih makanan (picky eater)? Aik bukan selalu orang dengar picky eater ni susah berat badan nak naik? Tak juga..jika anak anda hanya suka makan sumber karbohidrat dan protein contoh: nasi dan ayam dan kurang ambil sayur dan buah buahan ini boleh membawa kepada 1. Sukar untuk kenyang – untuk ...

PENAFIAN

Website ini adalah hakmilik www.nasihatdiet.com. Sebarang maklumat yang diambil dari website ini perlu mendapat kebenaran terlebih dahulu

ALAMAT

HAFIZAH MS SALES AND CONSULTANCY

No 13 Jalan Putra Perdana 7/4, Taman Putra Perdana, 47130 Puchong, Selangor Darul Ehsan