DIET UNTUK WANITA MENGANDUNG

  • APA LABEL TAK SAMA DENGAN INGREDIENTS? APA DI LABEL TAK SAMA DENGAN INGREDIENTS?. Senyum saya baca beberapa komen hari ini mengenai cara baca label produk. Haritu saya tanya siapa nak saya ajar tak sampai 25 org pun angkat tangan..hehehe.Ok gini.. Nutrition label vs nutrition ingredientsNutrition labelAda 2 bahagian iaitu -per serving (berapa banyak yang disarankan untuk ambil sekali makan) – per 100ml/gram (senang untuk membuat perbandingan ...
  • MULTIVITAMINS MULTIVITAMIN UNTUK ANAK Perlu ke tak perlu? Kita tengok berapa situasi di bawah? . Situasi 1 Seorang ibu mengandung. Kerap merasa loya, muntah dan kurang selera makan akibat hormon mengandung. Bila ada selera tak dapat nak habiskan satu hidangan sebab baby yang makin besar dalam rahim makin menekan perut makin kurang ruang untuk makanan Perlu ke tidak multivitamin? . Situasi 2 Bayi berusia 8 ...
  • Zat besi sahaja TAK CUKUP untuk naik HB Ramai mommies pelik kenapa dah amik dah macam macam tapi Hb tak naik naik.. – supplemen yang klinik bagi – supplemen yang beli (ni hati hati bukan semua selamat untuk ibu mengandung, jangan percaya testimoni2 sahaja) Datang je ke klinik nurse tegur, datang je klinik kena tulisan warna merah .   Macam ni..zat besi tu hanya 30% je dari kesuluruhan cara ...
  • BAYI BOLEH LAHIR KECIK SEBAB TAK CUKUP ZAT… Puncanya..Hb rendah ⬇️⬇️ ❌HB Rendah..makan zat besi je tak cukup🍗 Apa tu Hb? Hb atau hemoglobin adalah pengangkut atau transporter zat zat dan oksigen dalam darah ke seluruh badan..untuk ibu mengandung ia juga transporter ke baby.. Banyak keadaan ibu mengandung yang mengandungi bacaan Hb yang rendah Kenapa masa mengandung Hb boleh turun tapi masa tak mengandung Hb tak pernah turun? Ini ...
  • TOLONGLAH FAHAM PERASAAN SAYA ABANG’ ‘STRESS SAYA’ ….. Pernah dengar ayat macam tu dari ibu mengandung? …. Rasa rata rata mesti bakal ayah pernah dengar luahan macam ni dari isteri yang sedang mengandung . Wahai para suami…tiada istilah terlalu manjakan isteri..atau isteri terlalu berdikari . Sekuat mana pun isteri, mereka tetap perlukan kasih sayang dan bantuan dari suami,itulah sebab tuhan mencipta wanita..sebagai peneman lelaki dan sebaliknya . Tak perlu buat ...

PENAFIAN

Website ini adalah hakmilik www.nasihatdiet.com. Sebarang maklumat yang diambil dari website ini perlu mendapat kebenaran terlebih dahulu

ALAMAT

HAFIZAH MS SALES AND CONSULTANCY

No 13 Jalan Putra Perdana 7/4, Taman Putra Perdana, 47130 Puchong, Selangor Darul Ehsan